DAVANT EL DESALLOTJAMENT DE CAN VIES I LA VIOLÈNCIA POLICIAL



El 26 de Maig, després d'unes eleccions europees que comencen a qüestionar als partits institucionals, l'Ajuntament de Barcelona desallotja i inicia l'enderrocament de Can Vies, local autogestionat per col·lectius de joves del barri de Sants durant 17 anys. El desallotjament i l'enderrocament parcial de l'edifici demostren que els col·lectius tenien raons per a desconfiar de les negociacions mantingudes amb l'Ajuntament durant les últimes setmanes, en les quals se'ls volia fer creure que era una mesura 'temporal' per reformar l'edifici. La joventut sense futur sap molt bé el que pot esperar de les bones paraules dels gestors municipals, com el regidor Jordi Martí.
El Sr. Trias, alcalde de Barcelona, creu que els edificis públics són seus -i que ell és qui per a “donar-los a algú o no donar-los” en funció dels seus criteris, com va dir a TV3-, i disposa del patrimoni públic en funció de la seva política de privatització i foment de la Barcelona-aparador pel turisme. Per això, l'Ajuntament ha negociat de manera deslleial amb Can Vies.
En les seves intervencions televisives, el Sr. Trias i el Sr. Martí volen embrutar el bon nom de Can Vies, insinuant sospites de comportaments antisocials i de donar cobertura a l'organització de grups violents. També volen dividir el moviment de defensa, intentant oposar Can Vies a d’altres centres i col·lectius veïnals, i restar-li l'indubtable suport social que té al barri.
Aquestes afirmacions són la base argumental de la violenta repressió policial exercida contra les manifestacions de resposta, cada vegada més nombroses, a les ordres del Sr. Espadaler, ara que ha dimitit el responsable dels abusos policials dels últims anys. Els Mossos d'Esquadra han omplert la comissaria de Les Corts amb desenes de detinguts i detingudes i els carrers amb un clima de violència i assetjament policial que dura ja 4 dies amb les seves nits. Pretenen amagar aquestes actuacions darrera la cortina del que anomenen “violència antisistema”.
Davant aquesta situació cridem a participar a totes les manifestacions i actes de suport a Can Vies

  • RECONSTRUCCIÓ I DEVOLUCIÓ DE CAN VIES ALS COL·LECTIUS QUE EL GESTIONAVEN FINS AL 26 DE MAIG!!
  • LLIBERTAT SENSE CÀRRECS DE TOTS ELS DETINGUTS I DETINGUDES!!
  • DIMISSIÓ DELS RESPONSABLES POLÍTICS: MARTÍ, TRIAS I ESPADALER!!

Barcelona, 29 de Maig de 2014

Luis Carlos Gomez Pintado

Lluita Internacionalista

Entradas populares de este blog

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina