Set agents de la BRIMO van ocultar a Interior que eren al lloc on va ser ferida Ester Quintana



Noves informacions sobre el cas Ester Quintana desautoritzen la versió oficial del Departament d’Interior i obren una crisi de confiança amb els agents de la Brigada Mòbil. Alhora, però, podrien complicar la instrucció judicial del cas.
Extret de La Directa
  • Ramon Espadaler aquesta tarda davant d'una vintena de periodistes   ROBERT BONETRamon Espadaler ha convocat aquesta tarda d’urgència una roda de premsa a la seu del Departament d’Interior. El conseller ha comparegut tot sol, no l’acompanyava Manel Prat, Director General de la Policia, tal i com és habitual. Espadaler ha anunciat que segons les investigacions de la Divisió d’Afers Interns, s’ha pogut saber que la furgoneta E-414 de la Brigada Mòbil es trobava el 14 de novembre a tres quarts de nou del vespre en el lloc exacte des d’on es va disparar en direcció a Ester Quintana, la vorera mar de la confluència del passeig de Gràcia i la Gran Via.No només això, sinó que després de ser interrogats, els sis agents i un caporal han reconegut que van baixar del vehicle policial i que un dels antiavalots va disparar un tret de salva amb l’escopeta. Fins ara ho havien negat. És per això que, segons el conseller, han estat apartats de la Brigada Mòbil, per una pèrdua de confiança de la direcció del cos. Les furgonetes E-40 i E-403 eren les sospitoses fins ara, ja que els agents de la E-414 sempre havien negat que baixessin del vehicle. De fet, l’escopeter i el sots-inspector que viatjaven a la E-40 són els únics imputats fins ara pel presumpte tret amb bala de goma que va impactar a l’ull d’Ester Quintana, malgrat que ells també sempre ho han negat.
Es confirma que els agents mentien, però es complica la investigació
Fonts judicials consultades per aquest setmanari assenyalen que el canvi de versió oficial podria posar pals a les rodes de la investigació en cas que Interior no estiri del fil fins a les últimes conseqüències. Si bé és cert que amb això s’obre una crisi de confiança a la unitat d’antiavalots, no és menys cert que ara hi ha dues línies d’investigació i abans només n’hi havia una. L’informe forense va demostrar que el projectil causant de la lesió va ser una bala de goma, i és per això que el jutge d’instrucció 12 de Barcelona i la fiscalia van acordar les imputacions dels policies que viatjaven a la furgoneta E-40. No hi havia cap altra possibilitat. Ara són dues les furgonetes sospitoses: la E-40 i la E-414. Si els escopeters sospitosos es mantenen ferms en que no van disparar bales de goma, el jutjat tindrà serioses dificultats per demostrar des de quina de les dues furgonetes es va lesionar a Ester Quintana. Estem davant d’una investigació a fons per esclarir el que va passar o per contra davant d’una estratègia per dificultar l’assumpció de responsabilitats penals? El que sí queda clar, però, és que els agents mentien i ara caldrà veure si això té conseqüències polítiques dins del departament. Manel Prat va anunciar que dimitiria en cas que apareguessin noves proves que apuntessin a una bala de goma com a origen de les ferides a la veïna de la Verneda.
“Si no ho fes estaria prevaricant”
Espadaler no ha volgut valorar la possibilitat que els agents hagin canviat de versió després de vuit mesos per tal de complicar les investigacions. “La insinuació que vostè ha fet no la puc ni contemplar, jo el que haig de fer com a conseller és informar a l’autoritat judicial en el moment que tinc novetats, si no ho fes estaria prevaricant”, ha respost a preguntes d’aquest setmanari.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina