[Última hora] Ajuntament i IMESAPI accedeixen a negociar amb els treballadors/es

E-mail Imprimir PDF
La vaga de més de 30 dies dels treballadors/es d'IMESAPI de Granollers ha aconseguit la desafectació temporal de l'ERO a la plantilla de Granollers.
Ahir, dia 8 de gener havia programada una reunió entre l'equip de l'ajuntament (alcalde i regidor de serveis municipals) i el director general i el delegat a Catalunya de l'empresa IMESAPI. L'equip de l'ajuntament va mostrar interès en la resolució del conflicte que ha comportat aquesta vaga de més de 36 dies i va anar al punt d'informació que els treballadors/es tenen situat davant mateix del consistori per convidar-los a la reunió.
En la trobada va sorgir una proposta que que s'apropava molt al plec de demandes que defensaven els/les vaguistes. El resultat de la reunió va ser la signatura d'un preacord de desafectació de 10 dies de tots els treballadors/es d'IMESAPI a Granollers. En aquest marge de temps buscarà, de manera directa amb els treballadors/es afectats/des per l'ERO, una solució. La nova situació permet consensuar una sortida amb les persones afectades, ja que la majoria tenen possibilitats de ser subrrogats si la concessió d'aquest servei quedés en mans d'una altra empresa i barallarà opcions com baixes voluntàries incentivades o en matèria salarial entre d'altres. Des de CNT Granollers valoren que l'escenari ja no és de vaga i per això l'han desconvocat i demà s'incorporen a la feina.
Des de CNT Granollers valoren molt positiu el canvi d'escenari, ja que un dels objectius que buscaven era que la negociació fos concreta des de la situació d'IMESAPI a Granollers i no en base a tot l'àmbit de l'Estat. D'altra banda destaquen com un èxit que es reconeix a la secció sindical de CNT (la majoritària a la plantilla) plens drets en igualtat de condicions que la resta de sindicats i posa l'accent en una sortida pactada i no imposada. Cal recordar que l'empresa mai havia mostrat interès en voler tractar directament amb els treballadors/es.
Des del comitè de vaga informen que la recollida solidària d'aliments es dóna per finalitzada i en tant que no caldrà posar-la en marxa, la donaran íntegrament al Xiprer de Granollers. D'altra banda, les seccions sindicals CNT i CGT volen agraïr la solidaritat dels veïns i veïnes de la comarca que han estat recolzant la lluita dels empleats de IMESAPI Granollers.
Més informació sobre el conflicte:
http://soliobrera.cnt.es/secciones/sindicall/1144-finalitzacioimesapi.html
http://soliobrera.cnt.es/secciones/sindicall/1142-vagaimesapi.html
http://soliobrera.cnt.es/secciones/sindicall/1139-videoimesapi.html
http://soliobrera.cnt.es/secciones/1141-numero358.html
http://granollers.cnt.es/

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina