Concentració de protesta contra un acomiadament a Centelles Informàtica

E-mail Imprimir PDF
Des de la Federació Local de Tarragona de la CNT (Confederació Nacional del Treball) es vol denunciar públicament a l'empresa Centelles Informàtica (C/ Prat de la Riba 34, Tarragona). Aquesta empresa, dedicada a la venta, instal.lació i reparació d'equips informàtics, ha acomiadat -tot i declarar beneficis- un treballador que portava més de 8 anys a l'empresa. La recent reforma laboral que facilita i abarateix l'acomiadament ha permès aquest acomiadament.
El treballador durant aquests 8 anys ha acceptat importants sacrificis com jornades il·legals de 15 hores diàries, sense ni tan sols les hores de descans mínimes entre jornada i jornada.

Però l'agraïment a aquests sacrificis per part de Jordi Centelles Sancho, propietari de l'empresa, ha estat acomiadar el treballador, i a més a més, amb la indemnització més barata. Per si no fos poc, el conveni aplicat al llarg d'aquests anys no ha estat el correcte. Així l'empresa pagava menys del salari legal marcat per conveni.
Des del sindicat CNT es rebutja frontalment que Centelles Informàtica, a pesar de no tenir pèrdues, i a pesar dels grans beneficis empresarials d'anys passats -i que mai s'han compartit amb els treballadors-, prefereixi acomiadar treballadors abans de disminuir un mínim el volum de beneficis.

És per tot això, que des de CNT ja s'han iniciat les accions jurídiques pertinents amb la sol.licitud de conciliació al servei de mediació de la Generalitat, pas previ per presentar demanda judicial a través dels serveis jurídics sindicals.

A banda, des del sindicat CNT s'iniciarà una campanya de denúncia pública i de petició de boicot a aquesta empresa mentre no es solucioni aquest conflicte laboral. La primera activitat d'aquesta campanya serà la realització d'una concentració de protesta davant la seu de l'empresa (C/ Prat de la Riba 34, Tarragona) el proper dijous, 24 de gener, des de les 19H fins les 20H.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina