El 25 de gener seguim amb el cicle de tertúlies d’actualitat en clau anarquista

Us fem arribar la següent tertulia que farem, será aquest divendres a partir de les 19.00.
 
En aquesta ocasió parlarem sobre el conflicte bèlic que es viu a Mali, podent-nos extendre el que volguem. Ara que també s'acceptaran i s'agrairan altres temes per la tertúlia.

Tots els darrers divendres de cada més a partir de les 19h.

Següent tertúlia: 25 de gener del 2012 al C/ Nou de les Caputxines, 10, Mataró (local CNT)
!En els temps que corren les discussions sobre política, sobre la crisi, sobre l’atur, sobre el govern, la Mekel, la prima de risc, la unitat d’Espanya, etc., són cada vegada més freqüents i apassionades. La cantina de la facultat, el tren de rodalies, la barra d’un bar en un suburbi, l’oficina on curres en practiques com un desgraciat, la cua del supermercat del senyor Roig, la sala d’espera d’un CAP; qualsevol lloc és potencialment un bon lloc per posar-se a criticar les retallades, la pujada de l’IVA, el tancament d’un quiròfan a l’hospital de la teva ciutat, les declaracions d’un ministre d’educació que vol espanyolitzar els alumnes, o les del president Mas parlant del seu projecte nacional per no haver de rendir comptes per les seves agressions a la classe treballadora.
Fins que els capitalistes amb l’ajuda de l’estat no decideixin el contrari, en aquest paradís de “llibertats constitucionals” els pobres obres, els pobres i desgraciats, encara tenim el dret de discutir sobre política i criticar el govern en públic. De moment però, aquest dret de desfogar-se posant-los a parir no suposa cap mena d’amenaça pels que ens fan la vida impossible. Ells estan ben tranquils perquè en el fons en aquests micro-debats sobre l’estat de la nació que tan agraden als plebeus només són una paròdia, una representació low-cost dels debats televisats diàriament.
D’alguna manera el poble no acaba d’aprofitar la llibertat de crítica ja que aquesta no es veu reforçada per la llibertat de consciència: tothom és lliure de dir el que vulgui, però gràcies a la influencia dels mitjans de comunicació, de la propaganda, la gent acaba volent expressar les opinions que el sistema ha promogut. Quantes vegades hem sentit a dir: “es que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats”, “ es que tota la culpa la té espanya que ens roba”, “es que els immigrants venen aquí a operar-se i després tornen la seu país”.
Ens aquestes converses de bar molts actuem com lloros repetint textualment allò que ens han gravat al cervell a base de bombardeig ideològic. Aquest bombardeig es manifesta en forma de tertúlia d’actualitat a totes les emissores de televisió i ràdio de gran difusió. Redactors dels principals diaris, periodistes amb carnet d’un o altre partit, convidats especials, parlamentaris i “tertulians professionals” fan veure que discuteixen aferrissadament perquè estan en gran desacord. Però en allò essencial tots estan d’acord: l’estat, el lliure mercat, les forces de l’ordre, la repressió pels incontrolats, la banca, i tots els demés elements del sistema de dominació actual són imprescindibles i inqüestionables.
Nosaltres, els anarquistes, en aquets debats espontanis sobre actualitat no sempre sabem com intervenir sense que la gent ens miri com si fóssim extraterrestres o profetes d’una nova religió. Aquesta reacció dels nostres contertulians a les nostres intervencions és totalment raonable ja que els anarquistes posem sobre la taula les arrels dels problemes, és a dir, allò en el que tots els “tertulians professionals” coincideixen: la religió, l’autoritat, la propietat…
Aquestes reaccions de cap manera ens han de fer renunciar a exposar les nostres idees fonamentals a l’hora de posar-nos a parlar de l’actualitat, però hauríem de ser capaços d’exposar-les de manera que mantinguin una relació amb el dia a dia. És a dir, hauríem de ser capaços d’explicar la nostra oposició als fonaments del sistema sense que sembli que estem donant classes magistrals sobre filosofia politico-social descontextualitzades.
És per això que ens hem proposat reunir-nos i convidar-vos a reunir-vos amb nosaltres tots darrers diumenges de cada més. Per debatre sobre actualitat, per aproximar-nos als temes candents de la setmana, del més, des de l’òptica llibertària. Per carregar-nos uns als altres d’arguments que puguem utilitzar quan ens veiem involucrats en una tertúlia espontània, perquè la gent del nostre entorn vegi que els anarquistes reflexionem sobre els que ens envolta i tenim alguna cosa diferent a dir, coses amb cara i ulls, més enllà de les clàssiques proclames.
Les tertúlies tenen lloc els darrers divendres de cada més al C/Nou de les Caputxines, 10, Mataró (local CNT), a partir de les 19h. Els temes de debat s’escullen pels assistents en el moment de començar. Els assistents poden aportar material (retalls de premsa, talls de televisió, documentals…) per introduir els temes que proposin.
Grup Anarquista “L’Albada Social”
Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries
--
Salut i Anarquia,

Grup Anarquista "L'Albada Social"Adherit a la FIJL (Federació Ibèrica de Joventuts Llibertaries)
Mataró, 2012

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina