CNT EN LUCHA POR TRABAJADORES DE TELEPIZZA Y RACC

La CNT de Barcelona es concentra per la readmissió dels companys acomiadats a Telepizza

Dissabte 26 de gener un grup de militants del sindicat de la CNT a Barcelona es va concentrar davant un dels restaurants Telepizza més centrics de la ciutat per la readmissió dels tres companys, integrants de la secció sindical de Telepizza a Sevilla, que han estat acomiadats per reclamar els seus drets com a treballadors.
La CNT de Barcelona es va concentrar davant un centric Telepizza en solidaritat amb els companys acomiadats a Sevilla

Durant aproximadament una hora i mitja i coincidint amb l’ horari de sopar, un grup de militants d’ aquest sindicat es va concentrar davant el Telepizza de la Plaça Urquinaona, al centre de la ciutat de Barcelona, aprofitant que aquest Telepizza és també restaurant. La concentració es va dur a terme en solidaritat amb els companys del SOV de Sevilla, acomiadats en un clar exemple de repressió sindical. Es tracta de tres companys, membres de la secció sindical de Telepizza a Sevilla, acomiadats després de que demanessin a la empresa uns impermeables per sortir a repartir quan plovia. Aquests acomiadaments tenen sens dubte una important component exemplaritzant per la resta de la plantilla, i aquest sindicat no consent que sigui aquest l’ exemple que rebri la resta de la plantilla. Ben al contrari, l’ exemple que ha de rebre ha de ser el de la lluita pels drets que com a treballadors i treballadores els corresponen.
Concentració davant el Telepizza d’ Urquinaona per la readmissió dels companys acomiadats a Sevilla

A les portes del restaurant es va desplegar una pancarta a on es podia llegir: “Telepizza: explota, acosa y despide.” Així mateix es va informar per megafonía dels motius de la concentració, que no son altres que, una vegada més, la repressió sindical, pràctica cada cop més frequent a aquest tipus d’ empreses, caracterizatdes per les constants pràctiques abusives i repressives cap als treballadors i treballadores, especialment quan aquests i aquestes coneixen i reclamen el que els correspon.

Les persones que passejaven per la plaça o que volien entrar al restaurant es van interessar molt pel conflicte i la protesta va tenir molt bona acollida i es va dur a terme sense incidents, tot i l’ intens control policial que es va desplegar durant la concentració.
-Premsa CNT-AIT Barcelona-

Granollers, Pineda de Mar, Sabadell, Gijón, Burgos… rebutgen l’ ERO al Racc

Diversos sindicats a tot el territori espanyol han realitzat accions solidàries de rebuig a l’ ERO que el Racc té previst aplicar a 194 treballadors i treballadores.

Companys i companyes del SOV de Sabadell concentrats davant el Racc d’ aquesta localitat
Els sindicats de la CNT de bona part del territori català han dut a terme diverses accions a diferents centres del Racc de les localitats de Sabadell, Granollers i Pineda de Mar.
Octavetes que van repartir els companys i companyes de Pineda de Mar davant una delegació del Racc d’ aquesta localitat
Aquest sindicats s´han concentrat davant les delegacions que el Racc té a cadacuna d’ aquestes localitats. Han distribuit octavetes i desplegat pancartes explicant el conflicte i les seves consequències, tant a treballadors/es com a usuaris i usuaries.
El conflicte ha rep resposta també més enllà del territori català. El SOV de Gijón i el SOV de Burgos també van realitzar concentracions en repudia de l’ ERO al Racc i de ben segur, en els propers dies seràn més els companys i companyes que duguin a terme accions contra els acomiadaments al Racc, sota els criteris que siguin.

Concentració del SOV de Granollers


Una vegada més la solidaritat torna a ser l’ eina que els treballadors i treballadores organitzats i organitzades fem servir a l’ hora d’ enfrontar els conflictes que ens afecten a tots i a totes com a classe treballadora.  Des de la secció sindical a Acaservi (gestora de les trucades d’ atenció en carretera del Racc) i des de el SOV de Barcelona agraïm la solidaritat dels companys i companyes de Granollers, Pineda de Mar, Sabadell, Gijón i Burgos.
Enllaç a la crònica del SOV de Granollers: http://granollers.cnt.es/2013/01/23/granollers-es-suma-a-la-campanya-contra-lero-al-racc
Enllaç a la crònica del SOV de Pineda de Mar: http://pinedademar.cnt.es/archive/2013-01-29/SOLIDARITAT_AMB_ELS_TREBALLADO
Enllaç a la crònica del SOV de Sabadell: http://cntsabadell.wordpress.com/2013/01/29/accio-informativa-de-cnt-al-racc-de-sabadell/
Enllaç a la crònica del SOV de Gijón: http://gijon.cnt.es/blog/2013/01/26/cronica-concentracion-contra-racc/
Enllaç a la crònica del SOV de Burgoshttp://cntburgos.blogspot.com.es/2013/01/concentracion-las-puertas-de-racc-ante.html
Al Racc no sobra ningú!
#AlRaccNiERONiHòsties!

Pancarta que van fer servir els companys de Gijón a la concentració davant un Racc
Companys/es del SOV de Burgos concentrats davant un Racc d’ aquesta localitat
Publicado por

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina