Concentració pel conflicte amb l'empresa Transports Prujà de Besalú


El conflicte comença ja fa més d'un any quan s'acosten uns quants treballadors al sindicat per denunciar les condicions en què han de treballar alguns i per reclamacions de quantitats d'altres que han estat acomiadats per l'empresa.

Les condicions en què han de treballar inclouen, per exemple, trobar-se en un país estranger i que l'empresa no et doni diners per posar gasoil i poder tornar a casa, demanant al treballador que ho posi ell i que se li abonarà quan torni. En molts dels casos aquest abonament mai no es feia efectiu. I omplir el dipòsit d'un camió per tornar de Txèquia (per exemple) són centenars d'euros.
El cas és que després de fer les reclamacions dels acomiadats ens trobem que l'empresa es declara insolvent (presumptament fals) i que cal anar al Fogasa per cobrar una ínfima part del que se'ls hi deu.

Però aquestes últimes setmanes la gota que ha fet vessar el got és que directament l'empresa ha canviat de nom per esquivar els acreedors (tant antics treballadors com proveïdors...), no han canviat de lloc, els camions són els mateixos i els treballadors també.

Aquesta és una maniobra que no pot quedar impune i, per tant, a més de la corresponent denúncia penal per un presumpte delicte d'alçament de bens en la que ja estan treballant els nostres serveis jurídics vam acordar iniciar les accions públiques de denuncia contra aquesta maniobra de l'empresa que, de confirmar-se, suposaria un delicte castigat penalment.

Per tot això aquest matí de diumenge hem iniciat les accions de denúncia pública al mateix poble de Besalú on l'empresa té la seva seu i on viu algun dels propietaris. S'han repartit més de 500 fulletons i altra propaganda entre els veïns i a les bústies de les cases del poble, així com a mínim tothom coneixerà les pràctiques d'aquesta empresa que no paga el que deu als treballadors i que pot haver comés il·legalitats per no haver de fer front mai a aquests deutes.

Com a CNT d'Olot no podem permetre que aquests abusos patronals quedin impunes i seguirem denunciant aquesta situació al mateix poble de Besalú i on faci falta.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina