CEMENTOS MOLINS QUIERE DESPEDIR AL 29% DE LA PLANTILLA



Cementos Molins vol acomiadar el 29% de la plantilla

 Una de les plantes de Cementos Molins. 

La direcció de Cementos Molins ha informat al comitè d'empresa que té la intenció d'acomiadar 56 treballadors, és a dir el 29% del total de la plantilla que actualment té la històrica fàbrica. Empresa i sindicats negocien des de fa dos anys la renovació del conveni col·lectiu sense èxit. Entre altres mesures, el grup cimenter planteja un augment de la jornada laboral per al conjunt dels treballadors, així com implementar una doble escala salarial per als nous contractes. Els sindicats critiquen les exigències de l'empresa com "un atac frontal als treballadors" i lamenten que es plantegi un "canvi radical de model" al qual, asseguren, hi faran front amb totes les accions de pressió necessàries.

De moment, els representants sindicals no tenen més detalls sobre com es volen acomiadar aquestes 56 persones, ja que segons els seus comptes, actualment només hi hauria un màxim de 15 treballadors que es podrien acollir a les prejubilacions. Des del 2008, Cementos Molins ha passat de tenir una plantilla de 250 persones a les 119 actuals, una reducció que, en general, s'ha dut sempre a terme a través de mesures no traumàtiques com les esmentades prejubilacions.

En aquest cas, però, els sindicats creuen que no serà igual. "És una atac total als treballadors" explica en declaracions a l'ACN Lluís Ramos, representant de CCOO a Cementos Molins. I afegeix, "és la primera vegada que es planteja una cosa d'aquestes en més de vuitanta anys que l'empresa porta a Sant Vicenç dels Horts, cosa que ens fa pensar en un canvi de model radical per part de l'empresa".

Els sindicats han convocat aquest dimecres una assemblea de treballadors per explicar les novetats que la direcció els va traslladar la setmana passada. A banda d'aquests acomiadaments, l'empresa planteja, en el marc de la negociació del conveni col·lectiu, que totes dues parts estan duent a terme des de fa dos anys altres mesures controvertides.

Cementos Molins vol augmentar la jornada laboral per al conjunt de la plantilla "en el màxim que preveu la Reforma Laboral", explica Ramos, qui assegura que, de moment, la direcció no els ha detallat res més. El grup també vol incloure al conveni col·lectiu una doble escala salarial per tal que els nous treballadors contractats percebin uns salaris inferiors als actuals. Altres mesures plantejades per l'empresa són l'eliminació de les hores sindicals pels delegats dels sindicats o que la formació dels treballadors computi fora de la jornada laboral.

Per tot plegat, els sindicats asseguren que no es quedaran amb els braços creuats i que es decidiran i prendran totes les mesures i accions de pressió que siguin necessàries per aturar-ho. "No descartem res", ha afirmat Ramos, davant el que consideren "una debilitació de les condicions laborals i salarials on es reflexa una carència de responsabilitat social i empresarial". A més, recorden que l'empresa compta amb una bona situació.

Segons les xifres dels sindicats, el grup va obtenir un benefici de 43,7 milions l'any 2012, i tota la producció de l'any 2013, amb una activitat prevista del cent per cent, ja la té venuda majoritàriament a l'exterior. El que sí reconeixen però, és que el grup compta amb un deute de prop de 100 milions d'euros per la posada en marxa d'una nova i més moderna línia de producció de ciment. 

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina