Atac a la memòria de la nostra classe. Destrueixen la placa a la plaça Canadenca.


Vam fer un acte de contenció i els hi vam donar el benefici del dubte i, una vegada més, ens han demostrat que el seu perfil fastigueja. I després de l'onada gegantina d'inauguracions de camí a les eleccions, que també han fet aparèixer, com bolets de primavera, mobiliari urbà, neteges vàries... s'ha acabat, perquè la placa no ha tornat.
No és la primera vegada. A la placa de la plaça de la Canadenca, li van canviar "l'explicació" del perquè del nom de la plaça.Va passar de commemorar la vaga que va portar als obrers les 8 hores de treball, que va paralitzar la ciutat -laboralment, que no socialment- i que va ser un exemple de lluita, i de la lluita de la CNT, a recordar l'empresa en si mateixa i al seu empresari (veuran els nostres ulls una plaça de la Cocacola), en un obert i xaró atac a la memòria, a la historia dels treballadors. Un enrenou social els va obligar a reposar-la però sembla que, quan porten un objectiu al cap, la seva supèrbia fa que el vulguin assolir com sigui... i, així, durant les obres que s'estan duent a terme a la plaça (del objectiu de les quals ja en parlarem d'un altre moment), la placa ha estat destrossada. Un espai sense nom en mig d'inauguracions a indrets sense acabar, no fos que algú li demanés al senyor alcalde per un altre tipus d'organització social.
Una placa, una memòria, un espai històric.... Deu ser més important del que sembla, ja que s'hi posen tant a destruir-la.
Exigim que torni la placa... Potser ara ens diran que ha estat un accident, que està entre els projectes la seva reinstal·lació. Deixem a cadascú l'opció de creure-s'ho.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina