El rebuig a la MAT agafa empenta


Més de 700 persones van participar de la caminada organitzada per No a la MAT Selva
La caminada organitzada per NO a la MAT Selva i l’AEiG Roca Guillera va desbordar les espectatives i va aglutinar més de 700 persones que van participar de les activitats del matí del passat diumenge 12 de gener.
La cita era al Parc de Sant Salvador, espai emblemàtic i molt valorat pels colomencs, per partir cap al nucli d'interès patrimonial, i un dels últims espais naturals i encara verges d'aquesta zona afectada per la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que composen l'Ermita i del Castell Farners (que lluïa una pancarta on hi posava “Gegants més grans hem vist caure”).
La cita va transcórrer en un ambient festiu i familiar, que contrastava amb el que encara es viu a Can Planelles (Fellines), on, segons ens han informat les veïnes, els operaris de REE treballen en la construcció de la torre número 66 custodiats per Mossos d'Esquadra armats. Entre les assistents s'hi trobaven veïnes afectades de Viladesens, com la familia Saus i de Fellines, així com gent que havia vingut des de Barcelona a primera hora del matí.
Des de l'organització es van preparar diferents activitats, per petits i grans, amb una botifarrada popular i una foto que formava les paraules NO MAT amb totes les assistents a l'acte.
Segons declaracions de persones de la plataforma, l'èxit de la cita va estar relacionat amb l'acció del dimecres a Fellines amb la qual “Víctor ha posat la MAT en el mapa de l'agenda social” i creuen que a Santa Coloma els costarà més pel tipus de població, ja que a la zona del Gironès-Baix Empordà (on esta Viladesens i Fellines), s'ha aprofitat la conjuntura que és una zona de població dispersa (nuclis petits i masos), però Santa Coloma és una població gran i la línia “ha anat a tocar els espais d'identitat local” i els colomencs “no se'ls deixaran prendre” i són conscients, que en uns mesos, quan comencin a arribar les màquines, la situació es tensarà, tarannà que quedà recollit amb frases com “no els hi posarem fàcil” i “ens tindran dempeus (o sota terra) allà on faci falta”.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina