(Tarragona) Victòria obrera front empresari morós


E-mail Imprimir PDF
S'ha obtingut una petita victòria laboral a Amposta contra un empresari morós, i que ens recorda un cop més que no ens hem de deixar trepitjar i cal estar organitzats/des.
Ja fa uns mesos, al mes de març, una treballadora d'hostaleria ens va informar de la situació laboral que estaven patint les treballadores tant de la cafeteria NJOI, situada al carrer Mestre Sunyer d'Amposta, com al restaurant Mèxic, del carrer Madrid de la mateixa localitat.

Tots dos negocis són propietat de l'empresari Eloy Beltri, qui mantenia -com ara s'ha demostrat-, com a mínim una treballadora sense contracte ni seguretat social, i a tota la plantilla els hi devia diversos mesos de salari, mentre alhora els exigia el ple compliment de la seva feina.
Davant d'aquests fets, i la situació laboral existent a la plantilla, es va veure pertinent presentar una demanda com a sindicat a Inspecció de Treball.
Finalment, hem rebut la notificació oficial de la resolució en la que l'empresari es sancionat per tenir sense seguretat social a una treballadora i es veu obligat a ficar-se al dia en el pagament dels salaris.
Des de la CNT de Tarragona celebrem la petita victòria, i esperem que serveixi de lliçó a l'empresari, però també que sigui profitosa per les/els treballadors/es. Alhora els animem a no esperar a tenir un greu problema per intentar solucionar-lo, doncs a més a més, sovint altres cops pot ser tard, si no a organitzar-se per tal de defensar els seus interessos i la seva dignitat, d'una manera horitzontal, autogestionada, autònoma i transformadora, es a dir, en l'anarcosindicalisme.
CNT Tarragona

 

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina