Una jornada de contradiccions a les terres gironines


Ens han despertat les noticies informant que el desallotjament del bloc de Salt, o com l'anomena la PAH, l'obra social de la PAH a Salt s'havia aturat, i és que des del tribunal d'Estrasburg s'ha donat l'ordre de parar el procés de desallotjament durant el plaç de dues setmanes, en les quals es valorarà quina altra opció tenen les 14 famílies que des de fa uns mesos ocupen aquest emblemàtic edifici de les terres gironines.
Les membres de la PAH de Girona, han acollit des de la tarda d'ahir, a les milers de persones d'arreu del territori i País Valencià, entre les quals hi havia membres del cos de bombers, Iaioflautes Girona, PAHs de Sant Feliu de Guíxols, Sant Boi de Llobregat, Badalona, així com també membres de la política com diputats de la CUP, que s'han apropat al Bloc de Salt, davant l'amenaça de desallotjament, -que estava programat pel dia d'avui, 16 d'octubre. Front el desallotjament, s'havia preparat una vetllada plena d'activitats que feia el seu toc de sortida amb una cercavila per la ciutat de Salt, que anava seguida de les diverses activitats que van comptar, per la nit, amb el mestre de cerimònies, Pau Llonch, qui presentava als diferents artistes que actuaven en mostra de solidaritat, com Gossos, entre molts altres. Els concerts van acabar de forma puntual a tres quarts de dotze de la nit per poder estar desperts i llestos a l'alba, quan s'esperava que hi hauria l'acció policial.
L'alegria i la força que es respirava era exultant, i com a mostra de la victòria, a mig matí, s'ha procedit a fer una manifestació pels carrers del centre de Salt, amb càntics com “els bancs roben, i el governs col·laboren”, “no és crisi, és capitalisme”,” això no s'entén, gent sense casa i cases sense gent”, formaven part del repertori. Davant la porta de l'Ajuntament, s'han viscut moments d'intensitat i clams que demanaven la presència de l'alcalde. En aquell moment s'ha donat una bona notícia a les persones allà reunides, com ho és el fet que la PAH de València ha donat a conèixer que s'ha fet efectiva l'ocupació d'un edifici en aquella ciutat, per tant, l'obra social de la PAH des d'avui compta amb un nou edifici, Ca l'Esperança, en el qual allotjar famílies sense casa, víctimes del frau hipotecari.

Mentre es para a Salt, es desallotja a Orriols.
Mentre la lluita per l'habitatge suma una victòria, la lluita contra la MAT ha patit un sotrac, i és que mentre milers de persones estaven donant suport a la PAH a Salt, un dispositiu de dotze unitats dels Mossos d'Esquadra han procedit al desallotjament del Mas Castelló, que estava ocupat des de feia poc més d'un mes.
La operació s'ha saldat amb tres persones detingudes a les quals se'ls imputen totes les accions que hagin pogut haver o deixar d'haver a la zona, sense cap prova que vinculi a les detingudes amb els fets referenciats, així com tot un seguit de material, que no és propietat d'aquestes persones. Se les acusa també de ser la cúpula d'una organització no assambleària
Les persones que han passat a disposició judicial, i que ja han estat posades en llibertat, són veïnes de Fellines (Viladesens), i afectades per la línia de la MAT, ja que els passa una de les torres a 17m de la casa on viuen, i han estat detingudes, quan després d'assabentar-se del desallotjament, es dirigien cap al Mas Castelló.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina