En mig d'un nou ERO a IMESAPI Granollers, el Jutjat anul·la l'aplicació del expedient anterior



IMESAPI vol acomiadar a tota la plantilla de Granollers, uns 17 llocs de treball. Els treballadors consideren màxim responsable a l'Ajuntament al no haver fet possible ni la subrogació ni cap altra mesura que assegurés la continuïtat dels llocs de treball.
El passat 14 d'octubre IMESAPI va comunicar als treballadors de Granollers l'inici d'un període de consultes per un nou ERO que pretén extingir tots els llocs de treball que resten a la capital del Vallès Oriental, i des de la qual es es prestava servei al manteniment de l'Enllumenat Públic i Dependències Municipals de Granollers. Un contracte que l'empresa va perdre el 1 d'octubre quan va entrar a treballar la nova empresa concessionària del servei, SECE.
En mig d'aquest context el Jutjat de lo Social núm. 1 de Granollers ha dictat sentencia en el conflicte col·lectiu que els serveis jurídics del sindicat CNT van tramitar, i amb un resultat favorable als empleats. Segons la sentència es declara nul·la l'aplicació del ERTE que a mitjans de gener va aplicar IMESAPI a la plantilla i que havia estat una de les causes de la vaga indefinida de 36 dies que va protagonitzar el servei. El Jutjat considera que l'empresa hauria d'haver aplicat l'acord signat amb el comitè de vaga després, i per tant no podia trencar el pacte tal i com va fer aplicant amb posterioritat -i de forma unilateral- l'ERTE signat a Madrid. Quan la sentència sigui ferma, els treballadors afectats per l'ERTE podran demandar a IMESAPI que els hi retornin els salaris i cotitzacions a la Seguretat Social perduts arran de l'aplicació de l'expedient.
Segons el sindicat CNT és una excel·lent notícia que corrobora, al seu entendre, la tesi que els acomiadats que va desencadenar aquest conflicte van ser per motius sindicals al reafirmar-se els treballadors en una postura que ara ha ratificat el Jutjat. En aquest sentit, el 14 de febrer de 2014 tindrà lloc el judici per a la readmissió del delegat sindical de CNT, acomiadat el 31 de gener de 2013.
Amb tot, els treballadors de IMESAPI consideren que el problema no ha acabat ja que ara està en joc, i de forma irreversible, el seu lloc de treball ja que l'Ajuntament de Granollers finalment no va voler concedir la subrogació als treballadors al·legant un suposat informe dels seus serveis jurídics que, per altra banda, mai van treure a la llum com demanava la plantilla. Tampoc ha pogut l'Ajuntament garantitzar que hi hauria un gruix de contractacions amb la nova empresa SECE, provocant d'aquesta manera la destrucció de una vintena de llocs de treball estables i que, el més important, tenien feina.
No obstant, els treballadors de IMESAPI consideren que aquesta subrogació encara hauria de tenir lloc i així ho han expressat a totes les parts. En aquest sentit, SECE ha replicat amb una negativa mentre l'Ajuntament no ha contestat encara. Per altra banda, els sindicats estan encara en període de consultes i busquen una alternativa a l'extinció dels llocs de treball per mitjà de la re-col·locació mentre no es resolgui la problemàtica subrogació del servei d'enllumenat públic.
###
Agència Confederal de Granollers, C.N.T – A.I.T.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina