MOCIO SOLIDARITAT TREBALLADORS/ES D’EULEN




Els treballadors/es d’Eulen en vaga indefinida constaten que:

1.- Que l’elèctrica Endesa subcontracte els serveis d’atenció al client. Actualment és Eulen qui té contractats aquests serveis, però a 1 de desembre canvia la concessió a Atento. Conseqüència d’aquest canvi de concessió 344 treballadors/es queden acomiadats/ades d’Eulen.

2.- Que les condicions de treball de les treballadores d’Eulen són actualment d’una mena d’esclavitud moderna legalitzada, amb sous baixos de menys de 900 euros, inseguretat i una pressió laboral, tant d’Endesa com de l’empresa subcontractada, amb l’obligació de donar una informació que sovint es parcial o que porta a l’equívoc al client que fa la gestió o demana explicacions. Una situació molt precària que es contradiu amb la necessitat d’un servei d’atenció al client per garantir la seva qualitat.

3.- Que cada nova concessió es una volta de rosca més a les ja degradades condicions de treball. La nova empresa, a les persones que agafi no té l’obligació de mantenir les condicions laborals, amb la qual cosa vivim una situació de degradació progressiva que va en detriment d’un servei fiable i rigorós com el que mereix el consumidor d’un servei essencial com és l’energia.

4.- Que no creiem sigui compatible la presentació de guanys com acaba de fer Endesa amb mantenir aquestes dures condicions de treball per les seves empreses subcontractades o amb el tall de llum a persones amb necessitats socials.

Per tot això demanen a aquest ple la consideració de la següent proposta de resolució:

Aquest ple resol:

1.- Manifestar la nostra solidaritat amb les treballadores d’Eulen en vaga indefinida.

2.- Adreçar-nos a Endesa, Eulen i Atento per instar aquestes empreses a reunir-se el més aviat possible amb la representació dels treballadors/es en vaga per garantir una sortida positiva al conflicte.

3.- Instar a aquestes empreses a garantir llocs de treball i condicions laborals dignes i estables que permetin el millor servei d’atenció als usuaris/es, més en un servei essencial com l’electricitat.


Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina