Milers de persones porten l'escarni a les seus del PP



Ahir dia 9 d'abril, a les 19h hores, van tenir lloc les concentracions convocades per la PAH en les diferents seus que el PP té arreu de l'Estat. La convocatòria era en protesta pel text que aquest partit vol proposar al Congrés dels Diputats en referència a la situació dels impagaments de les hipoteques.
Per la plataforma, aquesta proposta no soluciona el problema, nega les demandes incloses dins la ILP i és una condemna per les persones afectades, que seran condemnades a la pobresa i l'exclusió social.
La convocatòria va ser un èxit d'assistència creant espais de gran emotivitat i empatia entre els i les assistents, fossin afectats/des o no. en les diferents seus del PP, la PAH havia convocat concentració.
Barcelona
Unes cinc-centes persones s'han concentrat aquesta tarda davant la seu del Partit Popular al carrer Urgell de Barcelona . Sota la crida: "Si se puede, pero no quieren" han arribat a l'edifici del carrer Urgell, amb les persianes baixades i dos furgons dels mossos d'esquadra que el custodiaven.
En un ambient distès donat que els membres del partit no es trobaven a la seu, diversos membres de la Plataforma micròfon en mà han explicat el motiu de l'escarni com a eina de pressió. El membre de la PAH, Adrià Alemany, ha afirmat que "l'escarni és una forma de plasmar la realitat a la cara d'aquells que no ens volen escoltar" D'altra banda, Alemany ha dit que aquesta forma de pressió també serveix per a "explicar als veïns i veïnes la funció de la Plataforma i la Iniciativa Legislativa Popular".
Diversos col.lectius han assistit a donar suport a l'escarni. Assemblees de barri com Sant Martí- La Verneda, els iaio-flautes o altres nuclis de la PAH com el del Baix Llobregat o l'Anoia han volgut ser-hi presents. Ningú que passava pel carrer Urgell en restava indiferent. Tampoc la Rosa, una veïna de Barcelona que s'ha quedat a la concentració per solidaritzar-se amb totes aquelles persones afectades per la llei hipotecària. " L'habitatge és una necessitat bàsica i no es pot treure aquest dret a les persones. Avui són ells però demà també puc ser jo", ha afirmat.
Després de la intervenció d'Alemany, altres membres de la Plataforma han aportat el testimoni de la dura realitat en la que es troben les persones desnonades. Darrera de cada persona hi ha una història que en molts casos no acaba en la dació en pagament. El patiment que suposa el llarg procés de desnonament ofega a moltes de les afectades. Una tarda plena d'emocions que ha culminat en un minut de silenci per a les persones que han decidit suïcidar-se i que estaven apunt de ser desnonades . Després han seguit parlant persones afectades així com d'altres que volien donar recolzament a la Plataforma.
La PAH ha convocat als assistents el proper divendres 12 a les 21'30 h. de la nit davant la seu del Partit Popular per a visionar un escarni virtual preparat pel col.lectiu.
Fotografies: Dani V.
Girona
A la ciutat de Girona la convocatòria va aplegar un centenar de persones de totes les edats. Durant la concentració es va informar que el mateix dia s'havia tingut coneixement que un dels 3 regidors del PP a Girona, s'havia desvinculat del seu partit ja que no comparteix les línies que aquest està seguint en el tema de les hipoteques, i creu en la dació en pagament. El regidor en qüestió, havia comunicat que no deixa la seva plaça de regidor per tal que aquesta no pugui ser ocupada per un altre membre del PP, i s'ha posat dins el grup mixt. Des de la PAH de Girona això es veu com un èxit i una prova de que estan en el cert i en el camí correcte.
La concentració va comptar amb moments de reivindicació i lluita, però també amb moments de gran emoció com fou el cas el testimoni d'una dona gran que explicava que ela no tenia aquest problema, però les seves filles possiblement ho patirien tot recordant com havien estat els temps de Franco i com l'exclusió per ser part d'una família que havia estat en el bàndol oposat al règim franquista era motiu per l'assenyalament quotidià en llocs com a l'escola, on “t'asseien a part”. Al finalitzar el testimoni, tothom clamava “no passaran”. Una altra intervenció va recalcar que “estem en una lluita de classes”. Les últimes paraules van servir per donar a conèixer el cas de Marinaleda, com l'alternativa, l'evidència de que “sí es pot”, amb els clams “Catalunya sencera com Marinaleda”. La concentració va finalitzar entonant L'Estaca de Lluís Llach.
Des de la PAH es va anunciar una nova concentració, dimecres dia 10 a les 19:00h davant de la seu del PP, i la realització d'un sopar al Forn per fer front a les multes que han estat tramitades contra membres d'aquesta plataforma.
Fotografies: Edurne B.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina