Un grup de neonazis agredeix les antifeixistes concentrades al Palau de Justícia davant la passivitat dels Mossos


Membres del Casal Tramuntana –entre els quals hi havia el regidor de PxC a l'Hospitalet Alberto S

Una vintena de neonazis han agredit a cops de puny i puntades de peu part del centenar d'antifeixistes concentrades davant el Palau de Justícia de Barcelona en suport a Sergi i Rubén, els dos joves que havien de ser jutjats aquest dijous a l'Audiència Provincial, acusats de provocar lesions a Alejandro Fernández, un dels impulsors del feixista Casal Tramuntana. El judici, però, s'ha ajornat fins al 24 d'octubre a conseqüència 
de la incompareixença d'una de les advocades dels encausats. 

Segons testimonis presencials, els fets han passat poc després de les 9 del matí, quan, de sobte, han aparegut la vintena de neonazis, entre els quals hi havia diversos membres del Casal Tramuntana –com el regidor de PxC a l'Hospitalet de Llobregat Alberto Sánchez, que directament no ha protagonitzat cap agressió–, integrants de l'MSR i algun representant de la Falange. Els ultradretans, molts dels quals portaven samarretes de la formació grega Alba Daurada, han començat a agredir el centenar de persones concentrades per demanar l'absolució de Sergi i Rubén a cops de puny i puntades de peu, davant la passivitat d'una quinzena d'agents dels Mossos d'Esquadra, que estaven situats al costat de dues furgonetes de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO).

Durant l'acció, els agressors han fet la salutació feixista i han fet crits de “Heil Hitler!”, a banda de proferir amenaces com “Os vamos a hacer hombres, mariconas”. Bona part dels ultradretans lluïen tatuatges amb simbologia neonazi, com esvàstiques o creus cèltiques. Un dels més actius ha estat Jesús A. E., que l'any passat va ser detingut sota l'acusació de difondre idees xenòfobes i al domicili del qual (a Sabadell) es van trobar diverses armes blanques. 

Després d'uns moments d'incertesa, els agents antidisturbis han creuat el carrer i han repartit diversos cops de porra, la majoria dels quals contra el grup d'antifeixistes. Posteriorment, han envoltat els ultradretans i se'ls han emportat a la vorera de davant del Palau de Justícia, ubicat al passeig Lluís Companys, tot dient-los "Vamos, vamos". Els agents no han identificat ningú fins més de vint minuts després de les agressions, quan han agafat les dades de cinc dels neonazis. Tot i això, un sergent de l'ARRO ha mantingut converses afables amb els neonazis i ha somrigut en diverses ocasions. La tensió s'ha allargat fins poc després de les 11h, quan les concentracions s'han desconvocat. Aprofitant que les antifeixistes han marxat abans, els neonazis han arrencat les dues pancartes de suport a Sergi i Rubén per fer-s'hi fotos amb el braç alçat. 
Els fets pels quals seran jutjats Sergi i Rubén van succeir el 12 d'octubre de 2011, durant els aldarulls que es van produir a les portes de la sala The Other Place del barri del Poblenou arran de la celebració d'un concert de grups feixistes. La fiscalia acusa els dos joves d'agredir Alejandro Fernández i els demana cinc anys i mig de presó per un delicte de lesions i 15.000 euros de responsabilitat civil, mentre que l'acusació particular demana cinc anys pel mateix delicte i una indemnització de 60.000 euros. En una entrevista a la DirectaSergi Hernández afirma que aquell dia va sortir al carrer per manifestar-se contra el feixisme i que ho va fer "per convicció”.

extret de la web de la directa



El neonazi Jesús Álvarez (amb barba i samarreta verda) 
darrere un agent de la BRIMO





Els ultres insultant i rient-se de les antifeixistes
des de darrere del cordó policial


Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina