Futur incert al Enllumenat Públic de Granollers


  • Roda de premsa amb adhesions i suports als empleats del servei
  • Reclam d'una legislació municipal que reguli la subrogació al servei definitivament

El futur immediat del servei municipal de l'enllumenat públic de Granollers torna a tenir dubtes sobre la taula, així ho han manifestat els representants dels treballadors del servei que segueixen apostant per una sortida a l'actual situació d'indeterminació amb una regulació definitiva al servei de la subrogació del personal.
Avui dimecres a les 11:00 els locals del sindicat CNT de Granollers acollia una roda de premsa dels treballadors del servei de l'enllumenat públic de la ciutat. Una roda de premsa que finalment ha sigut, també, un acte de suport als empleats del servei amb una llarga lluita a les seves esquenes, suport que comptava amb la presència de diversos col·lectius de treballadors, sindicats, organitzacions polítiques o moviments socials de la ciutat.
Durant la roda de premsa s'ha fet un repàs a la conflictivitat laboral al servei municipal, en mans d'empreses privades, que ha hagut de fer front a diversos expedients de regulació, una vaga indefinida de 36 dies, l'adjudicació del servei a una nova empresa i la no subrogació del personal a aquesta empresa per part de l'Ajuntament argumentant un suposat informe jurídic que ho desaconsellava. Finalment, però, una sentència del Jutjat 1 de lo Social de Granollers dona la raó als treballadors i obliga a SECE a subrogar al personal de l'enllumenat públic contractat per l'antiga empresa IMESAPI.
Segons els treballadors ara s'obre un escenari incert amb moltes incògnites per resoldre. La primera de totes és el número exacte de treballadors que seran subrogats, ja que la sentència obliga a IMESAPI a facilitar totes les dades necessàries "per a fer efectives les successions contractuals".
Però també queda a l'aire el futur d'una contrata que va ser adjudicada a SECE, empresa que estava immersa en un expedient d'ocupació, i que ara haurà de fer front a una càrrega d'una plantilla molt més gran (fins a 18) que la que mantenia fins ara d'uns sis empleats.
Segons els treballadors aquesta és una situació límit que no beneficia a ningú, ni a SECE, ni al municipi ni -per suposat- als propis treballadors que mantenen haver-se sentit enganyats per l'Ajuntament al negar-lis el dret a la subrogació, tal i com havien acordat després de la vaga. Per altra banda afirmen que d'haver-se arribat en el seu moment a una solució negociada sobre la subrogació del personal com defensaven els treballadors, ara no s'hauria judicialitzat tot el procés amb un resultat extrem.
Els treballadors esperen conèixer els primers passos que faran les empreses IMESAPI i SECE, i a continuació esperen poder tornar a dialogar sobre aquesta qüestió amb totes les parts. Però ja posen la seva solució sobre la taula: “que l'Ajuntament inclogui la subrogació del personal de l'enllumenat i les dependències municipals de forma definitiva als plecs de condicions”.

###
Agència Confederal de Granollers, C.N.T – A.I.T.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina