LA CNT ACONSEGUEIX EL RECONEIXEMENT DE DRETS ALS TREBALLADORS/ES DEL SERVEI MÈDIC DEL RACC.




Fa poc més d’un mes que la CNT de Molins de Rei va comunicar a la central del RACC la creació d’una secció sindical al departament de Serveis Mèdics, i es suma així, a la secció que la CNT de Barcelona ja té creada al departament de mecànica. Les primeres reivindicacions de la secció sindical fins a la data han estat tres:
1.El reconeixement del frau de llei en els contractes temporals, que aquest sindicat entén que haurien de ser indefinits.
2.El dret de la CNT a estar en les reunions entre l’empresa i el comitè d’empresa.
3.El dret a que els treballadors/es cobrin la totalitat dels plusos salarials mentre són de vacances.
L’empresa no ha reconegut les dues primeres reivindicacions, respecte els quals el sindicat ja ha avançat a l’empresa que presentarà les corresponents demandes judicials, en les quals hi està treballant.
Pel que fa al tercer punt, el sindicat va alertar a l’empresa que si no rectificava en la seva decisió, la CNT recorreria a les vies judicials, entenent que l’actitud del RACC ha estat temerària donada la claredat amb la que s’ha expressat ja jurisprudència fins a la data. En aquesta ocasió, l’empresa ha optat per reconèixer la petició de la CNT i el dimecres 15 de juny va comunicar a tota la plantilla de Serveis Mèdics que, des d’ara, pagarà aquests complements a la totalitat de la plantilla. Aquests plusos inclouen els complements en concepte de nocturnitat, de caps de setmana, i de dies festius, quan els treballadors/es són de vacances. La decisió de l’empresa va ser comunicada mentre es celebrava una assemblea de treballadors/es, el que va ser rebut amb alegria pels/per les presents.
La notícia, però, queda amargament deslluïda per la recent decisió de l’empresa d’acomiadar al voltant de 30 treballadors/es de diferents departaments del RACC (en cap d’ells, val a dir, la CNT hi té presència). La major part dels acomiadaments han estat disciplinaris, és a dir, amb 0 euros d’indemnització, el que suposa una provocació inacceptable.
Aquest sindicat anima als companys/es que s’hagin vist afectats/ades pels acomiadaments a que presentin la corresponent demanda ,i recorda que la CNT ofereix assessoria gratuïta a qualsevol treballador/a estigui o no afiliat/ada, alhora que pren la decisió d’iniciar una campanya informativa per a que els/les treballadors/es sàpiguen com reaccionar davant un eventual acomiadament. En aquest sentit, no es descarta que els propers dies la direcció del RACC segueixi amb la seva política d’acomiadaments a d’altres departaments.

Entradas populares de este blog

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina