L'ASSEMBLEA GROGA ORGANITZA LA SEGONA MARXA PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA.


banner tren
Ahir agost 8 es va realitzar una roda de premsa per presentar la Segona Marxa per l'Educació Pública des guarderies fins a universitat. La Marxa va comptar l'any passat amb una participació d'unes 4000 persones a les etapes i actes.
La Marxa d’aquest any començarà el proper dissabte 23 d'agost a Girona, recorrerà uns 118 km., majoritàriament per la costa del Maresme fins arribar a Barcelona el dissabte 30 d'agost.

Aquesta marxa s'organitza en defensa de l'educació pública, democràtica, laica, inclusiva, co-educadora , popular i en català. L'Assemblea Groga està integrada per professorat tant interí com a funcionari de guarderies, professorat de cicles formatius, professorat d'universitat, professorat d'infantil, primària, secundària, estudiants i associacions de mares i pares.
Fins al moment hi ha més de 183 adhesions al manifest a nivell personal, així com d'Ampes, Assemblees Grogues, Col · lectius, Organitzacions i Sindicats del sector de l'Ensenyament, entre els quals també hi ha el nostre sindicat CNT-AIT de Pineda de Mar
Durant la marxa està prevista la realització de més de 40 activitats, xerrades, etc durant les 8 jornades que durarà aquesta marxa amb recorreguts per etapa més curts que en l'edició de l'any passat per poder fer aquests actes.
Durant la roda de premsa van prendre la paraula diferents persones en representació dels sectors educatius: famílies, estudiants, professorat d'universitat i de cicles formatius, i també un company interí que va intervenir representant als professors d'infantil, primària i secundària.
Tots ells i elles van expressar el seu malestar i rebuig en general a les polítiques educatives tant del govern central com del de la Generalitat perquè consideren que tant la LOMCE com la LEC són dues cares d'una mateixa moneda.
La presentadora de l'acte a més de fer la presentació de la Segona Marxa per l'Educació als mitjans de comunicació presents, va parlar sobre els cicles formatius, els quals ara passaran a ser impartits per personal de grans empreses, el que comportarà en un futur proper a que siguin aquestes les que controlin l'ensenyament i els continguts d'aquests cicles, el que representa un atac a la qualitat de l'educació i d'altra banda afavoreix els interessos privats d'aquestes empreses, fomentant que s'encamini a la joventut cap a l'explotació laboral a mans d'aquestes empreses utilitzant els cicles formatius.
El representant dels i les estudiants, ha comentat que el vaguista de fam que va passar 40 dies sense menjar aquest any, en defensa de l'educació pública, Jaume Sastre, donarà la sortida de la marxa amb la seva intervenció.

La representant de les famílies ha explicat que pel fet que gairebé el 30% dels catalans viu en risc d'exclusió social i que hi ha molts fills i filles que formen part de famílies desnonades, el seu rendiment a l'escola és menor, de manera que "s'hauria d'invertir de veritat en la infància "perquè aquestes situacions afectaran a l'educació el menys possible. També va parlar del tancament de línies a l'escola pública, abans fins i tot del moment de la matriculació, mentre es fomenta l'escola privada concertada ja que aquí no es tanquen línies, sinó que romanen sempre obertes per matricular-se, per la qual cosa tant la representant de les famílies com el representant del professorat exigir la liquidació dels concerts educatius, la garantia d'una educació accessible i de qualitat des de la infància fins a la universitat. En aquest sentit, han assenyalat que tant el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, com la consellera d'Educació de la Generalitat, Irene Rigau, "intenten privatitzar l'educació per indicació del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional", de manera que rebutgen frontalment les seves polítiques.
També es va preguntar per l'afectació d'acomiadaments, i canvis d’escoles del professorat interí / substitut, per l'aplicació del Decret de Plantilles, al que va respondre que encara no tenien dades definitives, esperant al començament del curs per valorar aquestes dades, encara que es pensa que pot ser molt important aquesta afectació.
La Marxa culminarà a Barcelona amb una manifestació que anirà des Pla del Palau fins al Parc de la Ciutadella. Els organitzadors tenen molt clar que la lluita continuarà i és per això que està prevista la realització d'una Assemblea el proper 20 de setembre a Barcelona per elaborar i decidir l'agenda de reivindicacions per al curs 2014-2015.
Des del Sindicat de la CNT de Pineda de Mar i Comarques us animem a tots els companys ia totes les companyes dels Sindicats de tota la CNT a participar en aquesta Marxa per l'Educació, en tota la marxa o en alguna de les seves etapes. Per part de l'organització de la Marxa s'està preparant llocs per dormir de forma gratuïta i per menjar a preus molt populars i assequibles per als i les participants.
Per a més informació sobre la Marxa podeu consultar en aquest enllaç:

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina