ACTE EN RECORD DEL 34 ANIVERSARI DE L'ASSASSINAT DE LA YOLAN DA GONZÁLEZ MARTIN


Ens dirigim a vosaltres per demanar-vos el suport a l'acte que la Plataforma de familiars, amics i companys de la Yolanda González organitza a les Cotxeres de Sants el proper divendres 14 de febrer.

Com ja sabeu, la Yolanda González Martín, militant del Partit Socialista dels Treballadors i membre de la Coordinadora d'Estudiants d'Ensenyaments Mitjans de Madrid, va ser assassinada el 2 de febrer de 1980 quan tenia 19 anys per Emilio Hellín e Ignacio Abad, membres de Fuerza Nueva. Emilio Hellín era cap del Grup 41 del Batallón Vasco-Español. Tots dos van ser condemnats per aquest assassinat al igual que David Martínez Loza, Cap Nacional de Seguretat de Fuerza Nueva, al igual que tres persones més: Félix Pérez Ajero, José Ricardo Prieto, Juan Carlos Rodas. 
La condemna més important va ser per a Emilio Hellín Moro. Va ser condemnat a 43 anys de presó per aquest fet i per un dipòsit continuat d’armes de guerra i explosius i diversos delictes de falsedat de documents d’identitat. Emilio Hellín va protagonitzar diversos intents de fuga i aprofitant un polèmic permís penitenciari va fugir al Paraguay on va viure, sota la protecció de la dictadura de Stroessner, fins que va ser extraditat. Finalment només va complir 14 anys de presó.
Però l'escàndol del compliment de condemna d'Emilio Hellín no acaba aquí. El passat 24 de febrer de 2013 El País destapava que Hellín havia canviat d'identitat i que ara col·labora amb diversos cossos policials en tasques de formació. Inclòs un mosso d'Esquadra ha assistit a un curs d'una de les seves empreses i un altre ha compartit taula, com a ponent, amb el mateix Hellín.
Arran d'aquestes informacions es va organitzar arreu de l'estat espanyol es va organitzar la iniciativa "No a la col·laboració de l'assassí de Yolanda amb els cossos de Seguretat. Depuració de responsabilitats polítiques" s'ha tancat amb més de deu mil adhesions individuals i de nombrosos organitzacions, associacions i col·lectius.
Avui, dos dies després de la mort de Blas Piñar, dirigent de Fuerza Nueva, cal recordar que José María Del Nido, ex-president Sevilla Fútbol Club (condemnat actualment a set anys de presó per, entre d'altres, un delicte malversació de cabdals públics i un delicte continuat de prevaricació) va ser detingut per participar l'any 1978 en la pallissa d'un militant del Partit de Treball d'Espanya a Sevilla.
Tot això no és més que la demostració de l'estafa que ha representat el pacte de silenci i d'impunitat que l'anomenada Transició democràtica ha garantit.
Per no oblidar, la Plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda González organitza un acte el proper divendres 14 de febrer a les 18.30 hores a les Cotxeres de Sants en el que es recordarà l'actualitat de la seva lluita.
En l'esmentat acte, està previst que intervinguin Xavier Vinader, periodista; Marina Morante, estudiant de batxillerat i Andreu Pagès, moderador i membre de la Plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda.
Us volem demanar que doneu suport a la realització d'aquest acte i que contribuïu a la seva difusió.


Barcelona, 30 de gener de 2014


Andreu Pagès
Plataforma de familiars, amics y companys de la Yolanda González.


PODEU TROBAR INFORMACIÓ SOBRE EL CAS EN ELS SEGÜENTS ENLLAÇOS:
Article d'El País del 24 de febrer de 2013:
Dossier elaborat per la família de la Yolanda:
Darreres informacions publicades en 2014


Altres informacions:
Web de los Familiares amig@s y compañer@s de Yolanda Gonzalez indignados por el contrato del asesino Hellín con el Mº del Interior

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina