ACTE EN RECORD DE YOLANDA GONZÁLEZ EN LES COTXERES DE SANTS DE BARCELONA




Ahir celebrem l'acte en record de Yolanda en les Cotxeres de Sants de Barcelona. Ahir també, a la mateixa hora, estaven programades nombroses iniciatives reivindicatives: la manifestació en defensa del dret a l'avortament a la qual van assistir milers de persones, un acte de protesta al mateix barri de Sants contra la intervenció policial contra Ca Vies i la detenció d'un jove antifeixista. Diversos actes antirepresivos en diferents barris de Barcelona. Va ser una tarda barcelonina molt lluitadora. El nostre acte va ser només un de més i van assistir unes vuitanta persones, algunes de les quals van haver d'absentar-se per participar en alguna de les altres accions

El nostre acte no es va plantejar com una mirada històrica a l'època de l'assassinat de Yolanda, sinó que va ser una reivindicació de la seva lluita, de les lluites actuals i de la presència del franquisme avui. Per aquest motiu es va convidar que intervinguessin representants de diverses lluites que s'estan duent a terme a Catalunya. Així va parlar en l'acte Antonio, un treballador de Panrico, que va explicar com la solidaritat està permetent que els treballadors portin més de tres mesos en vaga indefinida. També va intervenir Lola, una representant de la coordinadora d'instituts de Sabadell, que va explicar que estan fent una campanya sobre el cas Hellín,l'assassí de Yolanda. Finalment, va intervenir Matteo, un representant dels Bastoners Solidaris que va explicar el gran nombre que es troben processaments davant l'Audiència Nacional per diverses accions reivindicatives pacífiques de caràcter independentista.

Entre els ponents convidats, (no va poder participar el periodista Xavier Vinader per causes imprevistes). Els altres ponents van explicar la relació de la lluita de Yolanda amb les lluites actuals a Catalunya: Josep, de la CUP, va recordar com grups feixistes havien actuat als Països Catalans causant quatre morts i Marina, estudiant de batxillerat, va explicar com la lluita de Yolanda entronca amb les lluites de les dones, dels joves i pel dret d'autodeterminació de Catalunya.

L'acte va servir per posar en relleu l'activitat realitzada pel col·lectiu de familiars, amics i companys de Yolanda durant l'últim any, tant a Catalunya com en la resta de l'Estat espanyol, per denunciar la col·laboració d'Hellín amb els cossos de seguretat, exigir informació que se'ns nega, les diferents administracions públiques i responsabilitats polítiques perquè l'activitat de Luis Enrique Hellín només es pot explicar per la protecció que ha gaudit en els diferents cossos de seguretat. L'últim botó de mostra és la informació que publica avui el Plural en la qual recorda l'agressiva joventut franquista de l'actual director general de la Guàrdia Civil Arsenio Fernández de Taula durant l'última etapa del franquisme al Ferrol.

Aquesta campanya, que ha tingut poca repercussió en els mitjans de comunicació, ha explicat no obstant això amb una gran difusió a les xarxes socials en facebook, twiter i portals informatius. Aquesta campanya ha estat un gran mèrit i ha permès, a través del record de Yolanda, recordar que la transició política no va ser ni pacífica ni modèlica. Gairebé 200 lluitadors van morir durant aquesta època causa de la violència ultra o de grups parapoliciales.

També es va informar que el proper dia 19 de març a les 20.00 es projectarà als Cinemes Girona de Barcelona el documental "Yolanda al país de lxs estudiants" del que es va passar el tràiler.
No es pot acabar aquesta petita crònica sense recordar a la família de Yolanda que s'ha implicat sempre en la lluita per la memòria de Yolanda: primer els seus pares, ara els seus germans.
Barcelona, 15 de febrer de 2014
Andreu

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina