Crònica de la conferència " les pensions a debat"


Conferència " Les pensions a debat "

Amb aquest títol , es va realitzar el dissabte 14 de desembre una conferència al Casal La Cooperativa de Blanes .
L' acte va ser presentat pel company Miguel del sindicat , que va llegir un comunicat en solidaritat amb les famílies desnonades del bloc de Salt ( Girona ) per a policia de la Generalitat de Catalunya .
Tot seguit es va fer difusió de l'escrit confeccionat pel Comitè Confederal de la CNT , sobre la Reforma de les Pensions, que és el següent :
En el context actual el pensament en rusc ens porta a la crítica simplista de les retallades en les pensions " públiques" , des del punt de vista de la defensa de les mateixes , davant de les privades . El debat no està sent ben enfocat , ja que no es tracta d'una dicotomia entre pensions públiques o privades , sinó entre que el control sobre la nostra vellesa el tingui l'Estat o les empreses privades . Aquest marc de protestes reduccionista ho estan posant els grups polítics d'esquerres , defensors del paper Estatal com a manera de conservar els seus privilegis . Cal la memòria històrica per comprendre aquesta tercera via que cap d'ells vol ni tan sols esmentar , on els mateixos treballadors organitzats gestionem la salut i les necessitats col · lectives socials . per llegir-lo complet seguir aquest enllaç: LINK
A continuació es va presentar i va prendre la paraula la companya Elena del Seminari TAIFA que va dir durant la seva intervenció que : El sistema de pensions continua en el punt de mira dels atacs neoliberals i la troica ( BCE , Comissió Europea , FMI ) que insisteix en retallar . Vincular les pensions amb la crisi és aparentment un disbarat . El sector privat està sobreendeuado i les administracions públiques han de fer front a dèficits fiscals . Però el sistema de pensions segueix en peu : presenta un dèficit molt petit i comptava amb un fons de reserva de 65.000 milions d'euros . 
Economistes , polítics , patronal i sovint també els sindicats majoritaris , vénen recitant el mateix mantra des de mitjans dels '90 : les pensions públiques estan , suposadament , en perill . Segons diuen , creix el nombre de persones grans i no hi haurà suficients joves treballant , amb la qual cosa les cotitzacions no arribaran a cobrir les pensions , el sistema entrarà en dèficit i serà insostenible , per la qual cosa cal segons va manifestar major ocupació .
. Hem de creure'ns que no hi ha diners per a pensions ? I que les pensions arribin a tenir dèficit, o superàvit , obeeix al fet que , comptablement , tenen una caixa separada i es paguen amb les cotitzacions salarials . No hi ha cap altra partida pressupostària que estigui vinculada a una determinada font de finançament . Per què preocupa l'equilibri pressupostari de les pensions , i no el de la monarquia , l'exèrcit o la policia ?
També en un altre moment de la seva intervenció va manifestar que : Per què les pensions s'han de pagar només amb les cotitzacions dels treballadors ? Tota la societat hauria de contribuir , especialment aquells sectors que acaparen la riquesa i que no estan aportant . És més , per què les pensions són un dret vinculat a la participació laboral ? El treball de les llars , part molt important del treball total realitzat per una societat , és suportat per dones que s'encarreguen de la cura de les persones dependents a casa que no cotitzen i que no reben directament del sistema contributiu .

En el fons el que hi ha són raons de pes de la troica , perquè hi hagi menys pensions públiques i més pensions privades , també va comentar el cas dels fons de pensions de la Generalitat , que els va contractar unilateralment fa anys amb els sindicats i que en actualment no ingressa cap quantitat , així mateix es va referir en un altre moment que si els fons de pensions en general fan fallida , potser acabin demanant un rescat .

Un cop acabada la seva intervenció es va obrir un torn de paraules als i les assistents que va ser molt participatiu.
CNT Pineda de Mar i comarques  del Maresme i la Selva

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina