L'Empordà contra les retallades i pel repartiment del treball i l'habitatge


E-mail Imprimir PDF
Campanya prèvia
A Figueres l'afiliació de CNT ha estat enganxant cartells per la ciutat quasi cada dia durant una setmana, i ha patit contínuament el sabotatge per part de les discoteques «Món de nit» i «Palazzo» i alguna altra entitat, que sortien dels seus nombrosos espais autoritzats per acaparar la visibilitat de la via pública amb la força econòmica. També es van dotar informativament 150 establiments de tots els barris per a què tothom hi pogués trobar àmplia informació de la vaga.
Piquets i manifestació a Girona a migdia
Des de la CNT del Baix i Alt Empordà, La Bisbal i Figueres, s'ha recolzat les accions a Girona, on prèviament a la manifestació un piquet ha intervingut als supermercats Mercadona i DIA de la zona de Sant Ponç. A la manifestació anticapitalista hi havia prop d'un miler de persones, amb banderes i pancartes de CGT, COS, IAC, CNT, Arran i més entitats. Des d'una hora abans un piquet policial havia estat visitant un a un els comerços del recorregut per a què permanesquéssin tancats i amb els llums apagats just durant el pas de la manifestació. La manifestació ha estat força tranquil·la i en ocasions silenciosa. En passar per davant la Cambra de Comerç sobre les 13:30h hi hagué un intent d'entrada per protestar dins el mateix establiment, on la policia ho ha repel·lit violentament i ha aturat la manifestació amb furgons i elements anònims amb armadura. Després de quedar bloquejada la protesta enfocada a l'entitat Patronal, la manifestació ha seguit amb normalitat fins al final.
Manifestació de Figueres per la tarda
Convocades per la CNT a l'Empordà, el Sindicat d'Oficis Varis de La Bisbal i Figueres, s'han reunit fins a 250 persones a la plaça de l'Ajuntament, incloent CNT, la plataforma SOS Educació Pública Alt Empordà, el sindicat SEPC, Arran, i més gent crítica amb l'actual funcionament institucional i mercantil. Una quantitat de gent semblant al migdia amb CCOO+UGT.
CNT ha fet lectura d'un manifest on es reafirma en la democràcia directa, rebutja les reformes d'empitjorament de les condicions de vida, i aposta per la vaga indefinida per tombar l'atur, la precarietat, la degradació dels serveis públics i la misèria hipotecària. SOS Educació també ha animat estudiants, pares, mares, mestres i professors per seguir en la campanya de defensa dels recursos públics per una Educació de qualitat.
A diferència de la imatge que tradicionalment es projecta per televisió dels col·lectius crítics, no hi ha hagut cap detingut, cap ferit, ni pràcticament cap discussió. Diversa gent ens ha fet notar que el setmanari Empordà ben aviat ha destacat informació sobre les mobilitzacions de Barcelona i Girona, sense trobar-se esment del mateix Empordà ni preguntar. En contrast, mitjans de les grans ciutats de la península ens han trucat per recollir informació puntual i demanat imatges reals.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina