Crònica 14N


E-mail Imprimir PDF
Darrere l’habitual vall de xifres al que ens tenen acostumats, hi ha coses que són innegables, una d’elles, és l’èxit de seguiment d’aquesta darrera vaga general.
Aldarulls n’hi va haver, detencions a tord i dret també. Dades lamentables que donen fe de la debilitat de l’status quo que en tot moment, com a mínim a Barcelona, es va voler imposar com fos des del Departament d’interior. Però tot i els seus esforços, la realitat del dia a dia es va imposar i les persianes no es van pujar.
La CNT com a sindicat combatiu, va participar en diferents accions i en els blocs i convocatòries unitàries arreu del territori Olot, Palma, Barcelona entre d’altres.

Barcelona

CNT-AIT de Barcelona va dur a terme dos piquets en dues de les empreses que més conflicte i de més llarga durada estant tenint: Qualytel i Melon District. El piquet informatiu a Qualytel, va ser exitós i va complir les expectatives en tant que va transcórrer sense més incidents dels habituals. Es va permetre l’entrada a totes aquelles persones que acreditaven que estaven convocades per cobrir els serveis mínims.
Qualytel és una subcontrata que ofereix serveis d’atenció telemàtica. Un dels serveis que ofereix és el del 061. En aquest sentit, segons informaven els/les treballadores de la secció de la CNT els serveis mínims decretats eren del 100%.
Aquest servei fins fa un any era portat per Atento, a la qual ja se la va demandar i es va guanyar la demanda. Els/les treballadores informaven que amb Qualytel faran el mateix.
L’altre piquet de CNT-AIT de Barcelona es va dur a terme a Melon District, una cadena d’hosteleria que té dues residències d’estudiants a Barcelona.
Aquesta cadena, el passat 31 de juliol va despatxar dues treballadores al·legant arguments de poca solidesa com ho és “tenir `poca implicació amb la plantilla i amb l’empresa”. Tot apunta que les dues treballadores van ser despatxades per la seva activitat sindical.
La secció de taxistes va estar a Sants i participant dels piquets durant el matí. al migdia es va anar al piquet unitari, amb la resta d'entitats i blocs. I a les 18h a la manifestació del bloc anticapitalista. La manifestació va ser un èxit que tancava un dia exitós. Els Mossos d'Esquadra van partir la manifesatció, van encerclar els manifestants i van procedir a les càrregues i les detencions.

Olot

El sindicat d’Olot va participar des de les 5h de la matinada en el piquet unitari amb lers altres entitats i a les 12h amb el bloc crític a la manifestació convocada pels CCOO i UGT. Aquesta participació va tenir un balanç positiu ja que segons ha pogut saber Solidaridad Obrera, els convocants sumaven 150 persones, aproximadament, i el bloc crític 80. Per la tarda es va participar a la manifestació juntament amb Arran, CUP i SEPC. En acabar la manifestació, un agent sense identificar-se va entrar al local de la CNT per agafar a un dels afiliats. La resta de companys el van agafar i van aparèixer més policies, d’uniforme, que van argüir que serien demandats per impedir el procediment policial. CNT Olot, diu que demandarà als agents per procedir a una detenció, sense una prèvia identificació per part de l’agent.

Lleida

A la ciutat de Lleida, la CNT anava amb el piquet del bloc anticapitalista que va dur a terme el tall dels accessos al polígon industrial del Segre. Durant el matí es va participar de diferents piquets per la ciutat i un acte reivindicatiu a la biblioteca de la UdLL. A les 12h del migdia, es va dur a terme el piquet popular a la plaça de Sant Joan, des d’on es va anar a l’estació de tren, va passar per un Mercadona i algunes sucursals bancàries.

La Bisbal

El sindicat de Figueres-La Bisbal d’Empordà va dur a terme un piquet que va anar al DIA i al Mercadona per tal de dur a terme una expropiació de cistella bàsica. La jornada va transcórrer sense incidents.

Palma

En el cas de Palma de Mallorca, la jornada va culminar amb l’assistència de 8000 persones  a la manifestació conjunta de CNT i CGT, xifra que confirma l’èxit de la jornada. Tot i així, la jornada va estar farcida d’accions reivindicatives caracteritzades per un alt seguiment.
Es va començar l’activitat de lluita  ales 00:00h, amb abundant presència policial que vigilava les zones més comercials de la ciutat de Palma. S’havien establert controls a tots els edificis municipals per tal d’impedir piquets a l’administració pública.
L’aturada va ser un èxit total tant en la Universitat, com el transport públic i les empreses municipals de neteja.

Granollers

Des de Granollers es va realitzar un piquet  que va recórrer tot el centre, tancant el Mercadon ai el comerç en general.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina