“Ens han condemnat a tots/es”


E-mail Imprimir PDF
El passat 23 d'octubre va sortir la sentència del judici fet als editors de la revista Cafè amb Llet, en la qual la jutgessa la jutgessa Maria Millán Gisbert, del tribunal de primera instància 37 de Barcelona, va condemnar els editors de la revista Cafè amb Llet a pagar 10.000 euros per un dels vídeos que han penjat a la xarxa.
La denúncia venia de la mà del senyor Josep Maria Via, un dels assessors del President Mas per “haver danyat el seu honor”, ja que segons diu, “en el vídeo al títol apareix la paraula robatori i ell no ha comès cap robatori”. En el vídeo no se l'acusa de cap delicte, simplement se'l cita com autor d'un article publicat al diari El País. Com assenyalen els editors en el seu vídeo es van quedar sorpresos que fos ell qui interposés la demanda i no alguna de les persones que apareixen en el vídeo i de les quals sí s'ha posat en qüestió el seu maneig dels diners públics.
Euro per recepta i malversació de fons públics destinats a sanitat
Des de l'entrada del govern de Mas ara farà dos anys, no hi hagut més que polítiques de dilapidació de la xarxa pública de sanitat. El senyor Boi Ruiz, actual conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, havia estat director general i president fins l'any 2010 de la Unió Catalana d'Hospitals (associació empresarial d'entitats sanitàries) i vocal en representació del sector empresarial en el Consell de Direcció del CatSalut. Des de la seva arribada a la conselleria, la seva gestió ha estat farcida de destrucció de drets adquirits com l'assistència sanitària universal. Va començar ajustant el pressupost tancant CAPs a les comarques de la Província de Girona. Seguidament, ha implementat el pagament de l'euro per recepta, segons diuen des de govern, perquè el nostre sistema de sanitat pública és un sistema deficitari econòmicament parlant.
Mentre s'han dut a terme aquestes implementacions, els editors de Cafè amb Llet van posar a la llum pública una de les trames de les moltes que habiten en el sistema català de salut, l'Informe Crespo. Però aquest no és l'únic escàndol que s'ha destapat en el que portem de retallades i govern de CiU. Hi ha que afegir el cas Innova de Reus, on un dels imputats és el senyor Josep Prats (ex director de l'ICS) tot i que casualment hi ha alguns dels imputats repeteixen el cartell de l'Informe Crespo, com és el cas del senyor Manté (ex director de CatSalut).
País de pandereta
Tot i les evidències documentals que acompanyen ambdós escàndols, des de la Generalitat de Catalunya, amb el senyor Mas al capdavant, insisteixen en fer-nos creure que els seus atemptats contra la societat, es justifiquen per la “falta de recursos” d'un sistema “deficitari” i “insostenible”. Afegir, que amb la dissolució del Parlament en vistes a les properes eleccions, les dues comissions d'investigació que hi havia obertes s'han dissolt, una d'elles era l'encarregada d'investigar els possibles casos de malversació de fons en l'àmbit de la sanitat pública.
EL cas de Cafè amb Llet és important en el context actual entre d'altres coses perquè la majoria implicats són de CiU (partit que busca la majoria absoluta), atempta contra el dret constitucional a la sanitat pública i posa de manifest que el poder judicial s'ha posicionat obertament amb els corruptes
Així, mentre des dels hòldings dels que ostenten els càrrecs de govern fan desaparèixer més de 16 milions d'euros, les persones de les comarques de la Selva han vist tancar els seus CAPs, es paga un euro per recepta, han augmentat les llistes d'espera i el sistema judicial, una vegada més confirma el que és sabut, que està per fer la justícia dels poderosos i condemna als editors de Cafè amb Llet.
Tot plegat digne d'una república bananera.
Per més informació:

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina