Diverses persones detingudes en la continuació de l’operació Pandora a Catalunya



Els mossos d’esquadra escorcollen per ordre de l’Audiència Nacional l’Ateneu Llibertari de Sants des de primera hora del matí. També s’estan produint escorcolls als barris de Sant Andreu, el Clot i Gràcia de Barcelona i a dos habitatges de Manresa. Des de l’inici de l’operació, nou persones detingudes –de moment una confirmada per fonts policials al Bages- que s’afegeixen a la llista de les onze detingudes l’hivern passat. Totes elles relacionades amb l’operació Pandora, que els acusa de formar part d’una organització criminal amb objectius terroristes.

Imatge La Directa
Imatge La Directa

En la primera onada de detencions, el jutge Javier Gómez Bermúdez va decretar presó sense fiança per a set de les detingudes a Barcelona i aquestes van ser posades en llibertat un mes i mig després d’estar entre reixes. Els delictes que els atribuïen es basaven en la pertinença a organització terrorista i la col·locació d’explosius en caixers automàtics.

A hores d’ara desenes de persones van arribant a l’Ateneu, al carrer Maria Victoria, nº 10 de Barcelona, acordonat pels mossos que impedeixen la lliure circulació. Volen mostrar el rebuig cap a aquesta operació policial orquestrada per l'Audiència Nacional i denunciar la criminalització vers el moviment anarquista.

En la primera fase de l’operació, més de 3.000 persones van manifestar-se pels carrers de Barcelona sota el lema “Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella”. Avui, el lema es torna a cridar davant l’Ateneu Llibertari de Sants.

Actualització (La Directa): Es confirmen 3 detingudes Al Clot, 2 a Gràcia i 2 a Manresa.

Mireia Buenaventura

@MireiaBS

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina