Acció sorpresa contra DHL al World Trade Center de Barcelona


Ahir dimecres va tenir lloc la fèria IMEX (Impuls Exterior), que és un esdeveniment destinat a millorar la competitivitat internacional de les empreses, al World Trade Center de Barcelona. Un dels ponents va ser l’empresa DHL, mitjançant un dels seus directius. I com no podria ser d’una altra manera, no desaprofitar assenyalar les pràctiques d’explotació laboral d’aquesta multinacional del transport i la logística.
A les 17:30 h, just quan el directiu de DHL començava la seva ponència, un grup de militants de la CNT vam intervenir a l’acte llegint un comunicat que explicava la situació dels treballadors de DHL a Barcelona, concretament el cas de la nostra secció sindical que va ser acomiadada de l’empresa després de denunciar un cas de cessió il·legal de treballadors i de reivindicar unes condicions laborals dignes per a totes. Una vegada que vam assegurar-nos que tothom s’havia adonat de les nostres demandes, vam sortir de l’edifici cridant a favor de la readmissió dels treballadors acomiadats, i vam fer un piquet informatiu a l’entrada de l’acte.
El ponent de DHL no va voler explicar per què l’empresa que representava abusa de les persones que treballen per a ella, per què fomenta pràctiques tan nocives com la cessió il·legal, per què no es respecten els drets dels treballadors, etc. La seva resposta a la nostra acció va ser simplement un “es una empresa grande y a veces pasan estas cosas”.
L’acció d’ahir se suma a la campanya que el nostre sindicat està portant a terme per denunciar al gegant DHL i al mateix temps per donar a conèixer la creixent precarització laboral que està succeint cada dia al Port de Barcelona, lloc on treballaven les persones acomiadades, i punt calent d’influència d’empreses que s’aprofiten de l’externalització de serveis per retallar cada dia més les condicions laborals de les seves plantilles.
DHL ja coneix la nostra estratègia. El conflicte ja s’ha estès a altres ciutats i països i així continuarem, incrementant la lluita fins que no reconeguin els seus errors i readmetin als treballadors acomiadats.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina