CRÒNICA CONCENTRACIÓ SOBRE EL CONFLICTE A THE PHONE HOUSE A MOLINS DE REI (668.CAT)


IMG-20150704-WA0005Membres de la CNT de Molins de Rei i d’altres municipis del Baix Llobregat van organitzar el passat dissabte una acció de protesta davant la botiga de The Phone House del carrer Major, que és una franquícia. Van repartir fulls informatius i van lluir una pancarta que denunciava l’assetjament i els acomiadaments que, segons el sindicat, “pateix la plantilla”. Aquest tipus d’accions davant les botigues de The Phone House (empresa que ven telèfons de diferents companyies i marques) ja fa més d’un any que es porten a terme a diferents municipis i ciutats de l’Estat espanyol.
Redacció // Els fulls informatius de la CNT manifesten que “l’empresa aconsegueix beneficis milionaris gràcies a la precarietat laboral imposada als seus treballadors”. En primer lloc, destaquen que “no s’aplica el conveni correcte, que hauria de ser el del Comerç del Metall; el sindicat denuncia que això “fa perdre a cada treballador uns 8.000 euros l’any”. La CNT també assenyala que l’empresa “no permet descansos per anar al bany o dinar”; “no deixa que les mares treballadores puguin conciliar la seva vida personal amb la laboral”; “aplica jornades de treball irregulars i abusives; “canvia els horaris sense comunicar-ho amb 15 dies d’antelació”; “no aporta el calendari anual a les plantilles”; “criminalitza l’activitat sindical i atemoreix i castiga a aquelles persones que la porten a terme”, o “pressiona als treballadors per provocar dimissions i estalviar-se el cost del pagament de l’acomiadament”.
Acomiadaments i franquícies
La CNT ja fa temps que també denuncia que The Phone House “està tancant botigues i acomiadant els treballadors per obrir franquícies”. El sindicat destaca que l’estratègia de l’empresa consisteix en “traslladar els treballadors que ‘molesten’ a botigues que generen pèrdues -i que acabaran tancant- per després poder justificar el seu acomiadament”. En aquest sentit, també volen recordar que l’empresa es va associar amb DIXON, “una multinacional liquidadora d’empreses que el 2011 va tancar les botigues de PC City, deixant a més de 1.200 treballadors sense feina”.
Volen dialogar amb l’empresa
La CNT va crear dues seccions sindicals (Iruña i Madrid) durant el maig de 2014 per “dialogar amb l’empresa i aturar els acomiadaments”. Segons els sindicalistes, The Phone House “es va negar al diàleg” i, aleshores, es van iniciar accions com la celebrada el passat dissabte a Molins de Rei. Al desembre de 2014, ja sumaven 6 seccions sindicals: Iruña, Madrid, Manresa, Barcelona, Sabadell i Terrassa.
Avisen als clients
El sindicat de classe vol dialogar amb l’empresa perquè “s’acabi l’ERO encobert” i perquè “els sous siguin els del conveni corresponent”. En els fulls volants també destaquen algunes millores que han aconseguit gràcies a la lluita sindical, com “disposar de cadira al lloc de treball, no pagar l’uniforme o cobrar els festius treballats”.
Finalment, avisen d’algunes coses als clients de The Phone House: “Els treballadors tenim objectius de determinades companyies que hem d’aconseguir per cobrar i l’empresa ens obliga a vendre assegurances molt cars i amb clàusules abusives, segons la denúncia que impulsa FACUA”.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina