Comencen les rebaixes a El Corte Inglés i el boicot continua!


-El passat dijous 7 de gener van començar les rebaixes a El Corte Inglés i, com era d’esperar, des de la CNT de Barcelona hem volgut acompanyar-los en aquesta data tan assenyalada. Així doncs , totes vam gaudir d’una petita dosi d’acció directa per començar l’ any, que es presenta combatiu i encoratjador.
-La solidaritat cap als companys de Barcelona es va estendre com la pólvora i, durant aquesta setmana, van ser moltes les ciutats que es van sumar a la causa realitzant diverses accions a Catalunya i per tot l’Estat Espanyol.
-A Barcelona, la jornada de lluita començava a les 9:30h del passat dijous, coincidint amb l’obertura de portes d’ El Corte Inglés de Plaza Catalunya; on es va realitzar un piquet informatiu en el qual no va trigar a aparèixer el desmesurat desplegament de forces policials que acostuma a vetllar pels interessos d’empreses masclistes, homòfobes i explotadores com El Corte Inglés. El matí va acabar amb diverses identificacions i una infinitat de vianants sorpresos per l’exagerat cordó policial per impedir que es repartissin pamflets informatius sobre les polítiques de l’empresa cap a les seves treballadores i per la seva participació en el procés judicial de la vaga general del 29 de març de 2012.
-A les 18:00h del mateix dia continuava la lluita, aquesta vegada a El Corte Inglés de Portal de l’Àngel on les companyes tornaven a mostrar una pancarta on es demanava el boicot a aquesta empresa i la retirada de la responsabilitat civil als vaguistes. Durant l’acció vespertina, impressionava la quantitat de gent que s’interessava per la protesta i que mostrava el seu suport mitjançant aplaudiments i ànims. Es van repartir centenars d’ octavetes amb informació sobre el conflicte en diversos idiomes, ja que persones de nombrosos països s’han anat interessant per la campanya. L’acció finalitzava cap a les 8 del vespre.
-La lluita tornava a ocupar els carrers la tarda del 10 de gener, aquesta vegada d’una manera diferent. Les companyes d’un grup de teatre de la ciutat comtal es solidaritzaven amb la causa i van unir les seves forces per realitzar una performance a Portal de l’Ángel. Les lletres de les cançons eren una crítica al consumisme que ens envolta i encara més en aquestes dates. Animaven a totes aquelles persones que les estiguessin escoltant a ser més reflexives amb els productes que compren, preguntar-se d’ on vénen i quines repercussions té el capitalisme salvatge en altres parts del món. Novament la presència policial ens va obligar a acabar l’acció abans de l’hora. Es van produir més identificacions durant aquella tarda i greus moments de tensió entre les companyes de teatre i altres animalistes que també es trobaven al Portal de l’Àngel duent a terme la seva lluita.
La nostra campanya no acaba aquí, seguim creient que la nostra causa és justa i ni els cossos de policia ni el gegant d’ El Corte Inglés ens faran tenir por.

[CAST] ¡COMIENZAN LAS REBAJAS EN EL CORTE INGLÉS Y EL BOICOT CONTINÚA!

-El pasado jueves 7 de enero tuvo lugar el inicio de las rebajas en El Corte Inglés y, como no podía ser menos, desde la CNT de Barcelona hemos querido acompañarles en tan señalada fecha. Una pequeña dosis de acción directa para comenzar un año que se presenta combativo y alentador.
La solidaridad hacia los compañeros de Barcelona se extendió como la pólvora y, durante esta semana, fueron muchas las ciudades que se sumaron a la causa realizando diversas acciones en Catalunya y por todo el Estado Español.
-En Barcelona, la jornada de lucha comenzaba a las 9:30h del pasado jueves, coincidiendo con la apertura de puertas de El Corte Inglés de Plaza Cataluña; donde se realizó un piquete informativo en el que no tardó en aparecer el desmesurado despliegue de fuerzas policiales que acostumbra a velar por los intereses de empresas machistas, homófobas y explotadoras como El Corte Inglés. La mañana se saldó con varias identificaciones y un sinfín de viandantes asombrados por el exagerado cordón policial para impedir que se repartiesen panfletos informativos sobre las políticas de la empresa hacia sus trabajadoras y por su participación en el proceso judicial de la huelga general del 29 de marzo de 2012.
-A las 18:00h del mismo día continuaba la lucha, esta vez en El Corte Inglés de Portal del Ángel donde las compañeras volvían a desplegar una pancarta entre consignas que pedía el boicot a esta empresa y la retirada de la responsabilidad civil a los huelguistas. Durante la acción vespertina, impresionaba la cantidad de gente que se interesaba por la protesta y que mostraba su apoyo mediante aplausos y ánimos. Se repartieron cientos de octavillas con información acerca del conflicto en varios idiomas, ya que son personas de numerosos países las que se han interesado por la campaña. La acción finalizaba hacia las 20:00h.
-La lucha volvía a tomar las calles la tarde del 10 de enero, esta vez de una manera diferente. Las compañeras de un grupo de teatro de la ciudad condal se solidarizaban con la causa y unieron sus fuerzas para realizar una performance en Portal del Ángel. Las letras de las canciones eran una crítica al consumismo que nos envuelve y aún más en tan señaladas fechas. Animaban a todas aquellas personas que las estuviesen escuchando a ser más reflexivas con los productos que compran, preguntarse de dónde vienen y qué repercusiones tiene el capitalismo salvaje en otras partes del mundo. Nuevamente la presencia policial nos obligó a acabar la acción antes de lo previsto. Más identificaciones se dieron lugar en aquella tarde y momentos de tensión entre las compañeras de teatro y otras animalistas que también se encontraban en Portal del Ángel llevando a cabo su lucha.
Nuestra campaña no acaba aquí, seguimos creyendo que nuestra causa es justa y ni los cuerpos de policía ni el gigante de El Corte Inglés nos amedrentarán.

Entradas populares de este blog

[Valencia] Crónica y fotos de la concentración en apoyo a los mineros

[STSI-Madrid] Despidos encubiertos en IECISA

[Entrevista] Martín Mozé, hijo de desaparecido en la dictadura argentina